Benim Yangın Merdiveni Kapısı Başlarken Çalışmak

Wiki Article

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini elverişli görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli temellı kriterler çekmece önüne düzenınarak karar verilmektedir. Özellikle doğruca bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın kapıları yangın esnasında hakikat şekilde çaldatmaışmasını sağlamak ciğerin otomatik kapanma mekanizmaları ve yangına dayanıklı donanımlarla donatılmıştır.

Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da belli özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu gönülğimizde yangın kapısı Adana işiniz muhtevain bilmeniz gerekenleri detaylı bir halde ele alacağız. 

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile müntesip hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm bilgileriyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Merdivenin, sezon şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile yapım edilmelidir.

Yangın kabilinden acil durumlarda içeriden yavaş bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi normal durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma ket sıfır bu kilitler sadece yangının olumsuz etkilerini muhtevaeriye hapseder.

Binalarda belirli standartlarda nokta alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları muhtevaermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kafalığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yekta kanatlı yangın kapıları binaların içinde olması beklenen yangın ve benzeri müstacel durumlarda önlem yolmak en önemli tedbirlerin başında gelir.

Kapanma Mekanizması: Yangın kapkaloriın otomatik Yangın Çıkış Kapısı olarak kapanabilen bir mekanizmaya iye olması gerekir. Bu sistem, kapının yangın durumunda hızlı bir şekilde kapanmasını sağlamlar. Kapanma mekanizması, bapnın güvenliğini ve etkinliğini fazlalıkrır.

Kurulum maliyetleri bile kurulumun muhtelitşıklığına ve ilişik yangına dayanıklı donanım ve aksesuarlara duyulan ihtiyaca demetlı olarak değişmiş olur.

Yangın Bapsı baş amacı insanoğluın zarar kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Başkaca yangın bapları özelliklerinden bir başka önemli olanı da acılerle ortaya çısoy zehirleme özelliği mevcut gazların ve yamanın dışarıya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın kapılarının montajı sırasında kullanılacak dolgular da son radde nitelikli olmalıdır.

Yangın bapları; son paye sağlam ortamlarda test edilip onaylandıktan sonra ömür alanlarında namına görev bulur. Sadık bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda sınav edildikten sonra birinci sınıf bulunduğu takdirde sertifikalandırılır. Sınav sırasında kapının göstermiş başüstüneğu performansa fallarak testi fail yerleşmişş aracılığıyla kapıya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Yangın kapıları robot sistemli çağdaş boya tesisimizde elektrostatik toz boya ile kaplanmaktadır. Standart nitelik RAL 9002 olmakla beraber maksut tüm RAL renkleri uygulanabilmektedir. Sandık ve kanatlara ayrı nitelik uygulaması mimarilabileceği kabil yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine bile farklı renk uygulaması mümkündür.

Report this wiki page